Herinner jezelf

Herinner jezelf

Wie woont er achter deze deur?

Deze vraag kwam in mij op toen ik langs dit huis liep. De vraag was zo sterk, dat ik zelfs stil bleef staan. Het was voor het eerst dat deze vraag in mijn op kwam bij een huis. En vond het ook wel vreemd dat ik me dit afvroeg. Later begreep ik waarom het universum mij deze vraag influisterde.

Samen met manlief kuierde ik zo’n 5 jaar geleden door de oud-Hollandse straten van een prachtig stadje op een kwartiertje rijden van mijn woonplaats. Die dag had het licht gesneeuwd en ik waande me in het decor van de film Pietje Bell. Het pittoresque stadje had nog meer charme, de sneeuw was een mooi cadeau.

We waren min of meer per toeval in dit stadje beland. We hadden een ochtend samen gepland en eigenlijk had ik een mooie wandeling langs de Maas in gedachten. Maar de dag ervoor kwam dit stadje ineens in me op, vanuit het niets. We waren er al lange tijd niet geweest en we besloten om er naartoe te rijden.

In het centrum viel mijn blik op een herenhuis. Het huis lag in een rijtje en dit sprong eruit. Er was “iets” met dit huis. Toen ik ervoor stond, vroeg ik me af wie hier woonde. Ik verwonderde me over deze vraag, maar tegelijkertijd leek hij heel gerechtvaardigd. Het was niet zo maar een vraag. Even later liepen we verder en door het prachtige decor vergat ik het huis.

Na een heerlijke lunch liepen we verder en viel mijn oog op een yin/yang teken in een etalage. Er bleek een spirituele boekwinkel gevestigd. We stapten binnen en raakten aan de praat met de eigenaresse. Ze vertelde dat ze een week geleden waren geopend en dat er ook de mogelijkheid was om lezingen te geven.
Nou wilde het geval dat ik al een tijd de wens had om een lezing te geven over gnosis. Maar ik had geen idee waar deze zou moeten plaats vinden. Deze locatie paste precies bij mijn lezing, het “klopte”!

Enige weken later planden we de datum en zo geschiedde het.
Op de avond van de lezing maakte ik vooraf een wandeling door het stadje en kwam per toeval weer bij het betreffende huis terecht. En wéér drong de vraag wie hier woonde zich luid en duidelijk op. Deze keer maakte de vraag me nog nieuwsgieriger naar het antwoord, want dit was al de tweede keer. Wat was hier aan de hand?

De lezing was fijn. Ik vertelde over mijn ontdekkingen met gnosis en mensen deelden hun ervaringen. Met een voldaan gevoel keerde ik huiswaarts. Het was die avond laat geworden en het duurde even voordat ik in slaap kwam.


Na een heerlijke lunch liepen we verder en viel mijn oog op een yin/yang teken in een etalage. Er bleek een spirituele boekwinkel gevestigd. We stapten binnen en raakten aan de praat met de eigenaresse. Ze vertelde dat ze een week geleden waren geopend en dat er ook de mogelijkheid was om lezingen te geven.
Nou wilde het geval dat ik al een tijd de wens had om een lezing te geven over gnosis. Maar ik had geen idee waar deze zou moeten plaats vinden. Deze locatie paste precies bij mijn lezing, het “klopte”!

Enige weken later planden we de datum en zo geschiedde het.
Op de avond van de lezing maakte ik vooraf een wandeling door het stadje en kwam per toeval weer bij het betreffende huis terecht. En wéér drong de vraag wie hier woonde zich luid en duidelijk op. Deze keer maakte de vraag me nog nieuwsgieriger naar het antwoord, want dit was al de tweede keer. Wat was hier aan de hand?

De lezing was fijn. Ik vertelde over mijn ontdekkingen met gnosis en mensen deelden hun ervaringen. Met een voldaan gevoel keerde ik huiswaarts. Het was die avond laat geworden en het duurde even voordat ik in slaap kwam.

S ochtends ging mijn telefoon en enigszins suf nam ik op. Het was een mevrouw die de avond ervoor bij de lezing aanwezig was. Ze vertelde dat ze het bijzonder vond wat ik vertelde maar dat ze ook wist dat het een eenzame weg was. En dat ze er was om mij hierin te helpen.
In eerste instantie bevreemdde het me. Ik herinnerde me vaag wie ze was, ik had haar die avond niet persoonlijk gesproken. Maar “iets” zei me ook dat het ok was en dat het goed was om contact met haar te leggen. We maakten dan ook een afspraak, ik zou haar binnen korte tijd opzoeken.
Op de avond van onze afspraak ging ik op zoek naar haar huis. Wat schetste mijn verbazing? Ze woonde in het huis waar ik 2 maal voor had gestaan en me had afgevraagd wie daar woonde. Wauw! Dit was een bevestiging dat het “goed” was om haar te ontmoeten. Het universum had onze ontmoeting energetisch al in gang gezet en mij hier op voorbereid.

Toen we elkaar zagen, was er gelijk een connectie. Het was fijn om elkaar te spreken, haar positieve energie en kracht was niet alledaags. En het was heerlijk om vrijuit te kunnen spreken over mijn spirituele ervaringen en te merken dat ze “wist” waarover ik het had. Ze had mystieke ervaringen gehad en we zaten op één lijn.
Bij dit ene gesprek is het niet gebleven. We zoeken elkaar regelmatig op en hebben intensief mailcontact: over onze groei, youtube video’s, artikelen, boeken en meer. En steeds sluit hetgeen de één ontdekt naadloos aan op de ontwikkeling van de ander.

Het feit dat we elkaar hebben kunnen ontmoeten is nogal bijzonder. Want een groot gedeelte van het jaar woont ze in het buitenland. Bovendien is ze een stuk ouder dan ik en verkeert ze in heel andere kringen. De lezing was het middel om ons met elkaar in contact te brengen. Het universum heeft ons op een wonderbaarlijke manier bij elkaar gebracht.

Deze mevrouw is inmiddels voor mij geen “mevrouw” meer. Ze is een zielsverwant, ze begrijpt op zielsniveau wat ik vertel. En vice versa. Onze gesprekken ontstijgen het aardse. En wanneer we wel aardse zaken bespreken, is er altijd een diepere laag aanwezig, een connectie met het universum.
Er zijn veel gelijkenissen in onze processen en ontdekken min of meer tegelijkertijd nieuwe informatie en hebben soortgelijke ervaringen. Dit is de brandstof die ons helpt om verder te groeien en elkaar te helpen in het bewustzijnsproces.

Ze is in mijn leven gekomen om mij te helpen om nog beter contact te maken met het universum. Waar ik nog wel eens twijfels had over mijn pad of besprak hoe zwaar ik het vond, wist zij me iedere keer weer te wijzen op het belang van hulp vragen aan het universum. Ik hoefde het niet alleen te doen.
Dat is heel belangrijk geweest voor mijn groei. En mede door haar rotsvaste vertrouwen, geef ik deze kennis en ervaringen door aan anderen: je bent nooit alleen, het universum is er om jou te helpen. Luister naar de fluisteringen van je ziel, die zich vertalen in ingevingen en ideeën. Ze wijzen je de weg!

***

Januari 2019
Scroll to Top