Herinner jezelf

Herinner jezelf

"The more you know the less you need"

Mijn eigen weg

In 2008 ben ik met gnostische sessies begonnen. Ik kreeg een zware griep die maar niet over ging. Na een paar maanden was ik nog steeds uitgeschakeld. De huisarts wist het ook niet, met mijn bloed was niks mis.Toen ik in aanraking kwam met de gnosis, ging er een wereld voor me open.

Allereerst voelde ik me na een paar weken al weer stukken fitter. Maar minstens zo bijzonder waren de inzichten die ik kreeg. Eindelijk begon ik te begrijpen hoe het leven in elkaar zit. Op het gymnasium heb ik veel Latijnse en Griekse teksten vertaald. Toen vond ik dat deze mensen een rijke fantasie hadden. Nu kwam ik erachter dat ze veel meer wisten dan wij nu. Best vreemd dat deze mensen duizenden jaren geleden al veel beter begrepen hoe de mens in elkaar zit. Ergens is er iets mis gegaan!

Ook in onze tijd zijn er mensen die het leven anders bekijken dan wij. De Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, hebben een bijzondere kijk op de westerse mens: “ze zijn gemakzuchtig, angstig en onzeker”. Tja, eerlijk gezegd herkende ik daarin wel iets van mezelf. Ook ik heb lange tijd gedacht dat het leven vooral ” leuk” moet zijn. En problemen zijn vervelend, die moet je zo snel mogelijk uit de weg ruimen. Hoezo moet je er iets van leren?

- Aboriginal saying -

"The more you know the less you need"

Hoezo moet je er iets van leren?

Inmiddels ben ik erachter dat het in het leven gaat om zelfkennis, het ontdekken van je mogelijkheden. Jezelf leren kennen, daarnaar handelen, groeien. Niet alleen in je eigen belang, maar in het belang van alle mensen. Immers, alles is verbonden met elkaar.

Ook ik ben me nog steeds aan het ontwikkelen, maar ik begrijp inmiddels wel meer van het leven. Dat is wat de gnosis voor mij zo interessant maakt. Je gaat op ontdekkingstocht en verkrijgt zelf de inzichten. Dit leer je niet uit een boekje en ook niet door te denken, je moet het ervaren.

Voordat ik mijn praktijk begon, heb ik 15 jaar in de reguliere zorg gewerkt. Met verstandelijk/lichamelijk gehandicapte kinderen, in de volwassen psychiatrie, de jeugdpsychiatrie, een tbs-kliniek en een asielzoekerscentrum. De laatste 10 jaar was ik werkzaam als preventiewerker in de verslavingszorg. Ik had contact met jongeren, professionals en ouders. Naast het geven van voorlichtingen en trainingen, was ik werkzaam met kinderen van ouders met een verslaving en/of psychische problemen.

De rode draad in al deze jaren was het lijden van vele mensen. En dat de inspanningen van de professionals het leed vaak maar ten dele konden verhelpen.
Mijn eigen ervaringen met de gnosis zetten mij ertoe aan om anderen te begeleiden op deze weg. Door te begrijpen hoe je klachten zijn ontstaan en deze uit je energetische systeem te halen, krijgt het leven weer kleur. Het ontdekken van je eigen kracht en mogelijkheden is de sleutel tot een beter leven.

Na jaren in de hulpverlening met methodieken en protocollen te hebben gewerkt, werk ik nu vanuit mijn intuïtie. Ieder mens is anders, mensen passen niet in een stramien. Je hoeft van te voren de route niet uit te stippelen, dat gebeurt onderweg. De wijsheid van je eigen energetische systeem en het universum is oneindig.
Daardoor is er ruimte om te ontdekken wat er op je pad komt. Dat is veel mooier dan je verstand ooit heeft kunnen bedenken. Dat maakt het voor mij bijzonder om dit werk te doen!

Scroll to Top