Juni 2017

Hoe deze amethist op mijn pad kwam: synchroniciteit en het ascentieproces šŸŒŸ

Ā 

Naarmate we bewuster worden, neemt de synchroniciteit toe: "toevallige" gebeurtenissen die later een verband blijken te hebben. Toenemende synchroniciteit hangt samen met het ascentieproces.

Na deze ingeving had ik naar de stad kunnen fietsen en daar de amethist aanschaffen. Toch voelde ik dat niet zo. Het was een ingeving en liet het daar vooralsnog bij.
Later in de week had ik de ingeving om mijn ouders op te zoeken, ze wonen anderhalf uur rijden bij mij vandaan in mijn geboortedorp. Gelijk mijn moeder gebeld, we waren van harte welkom. In het dorp bleek die dag het jaarlijkse dorpsfeest te zijn. Een leuk vooruitzicht, ik had er dierbare jeugdherinneringen aan.
Die zondag bezochten we het feest, maar de gezelligheid uit mijn kindertijd vond ik helaas niet terug. Of misschien beleefde ik het als kind anders? Wel kwam ik mijn vroegere vriendje tegen met wie ik heel mijn kindertijd heb gespeeld. Bijzonder om te merken dat je in een volwassene ook nog steeds het kind van toen ziet. Alsof de tijd heeft stil gestaan maar ook weer niet. Deze ontmoeting was een cadeautje.
Op de braderie vond ik nog een cadeautje: een kraam van een oudere meneer die edelstenen verkocht. Er lagen ook ruwe amethist stenen. Tussen mij en de stenen was het liefde op het eerste gezicht. Ik voelde dat ze een bijzondere werking hadden die mij zouden helpen in mijn proces. IntuĆÆtief koos ik "mijn" steen.
Het dorpsfeest dat in eerste instantie wat teleurstellend leek, had toch iets moois opgeleverd. En daarbij had mijn ingeving ook geleid tot een gezellige dag met mijn ouders.
Voor mij een bevestiging om te luisteren naar mijn ingevingen.

Synchroniciteit
Dit voorval is een mooi voorbeeld van synchroniciteit. Deze term is bedacht door de bekende psychiater
Carl Jung. Hij is met name bekend geworden van de psychoanalyse, maar heeft zich daarnaast veel bezig gehouden met spiritualiteit en alchemie. Ook was hij bekend met gnosis. Hij heeft onder andere gnostische teksten vertaald.
Synchroniciteit is: samenloop van twee gebeurtenissen, min of meer gelijktijdig die later een verband blijken te hebben.Met andere woorden: wat we nogal eens toeschrijven aan het toeval.
Naarmate je bewuster wordt, leef je meer en meer in lijn met je kern. In het Engels is er een mooi woord voor: alignment. Dan ondervind je ook meer synchroniciteit. Er gebeuren toevalligheden die achteraf niet toevallig bleken maar getuigden van een perfecte, goddelijke timing. Situaties en ontmoetingen krijgen meer betekenis.
Dit is ook waarom er vanuit spirituele leraren benadrukt wordt dat we innerlijke rust vinden. Als het in ons hoofd een kakofonie is van gedachten, hebben ingevingen weinig ruimte om opgemerkt te worden. We merken ze niet op in de wirwar. Of misschien merken we ze wel op, maar laten het al snel voor wat het is. Omdat we leven in de waan van de dag en we het er niet bij kunnen hebben.

Ascentieproces
Het bewustzijn van de mensheid als geheel is groeiende, er is een gigantisch evolutieproces gaande. Dit is het ascentieproces.
Dit houdt in dat ons bewustzijn geleidelijk aan aan het verruimen is. We nemen steeds meer waar wat voorheen niet waar werd genomen. We worden intuĆÆtiever en gevoeliger voor energieĆ«n en andere sferen. Onze 3d waarneming (zien, horen, voelen, ruiken) wordt stapje voor stapje uitgebreid tot een 5d waarneming.
We gaan steeds meer gebruik maken van de elektromagnetische capaciteiten van het lichaam, die ook telepathie en andere buitenzintuigelijke waarnemingen mogelijk maken.

"Ieder mens heeft een bepaald bereik in frequentie, dat verschillende dimensies van zijn wezen bestrijkt. In spirituele en wetenschappelijke zin kan ascensie worden beschreven als een stijging in vibratie of frequentie".

Zowel de mensheid als de Aarde bevindt zich in een overgangsproces. Voor ons mensen houdt dit in dat we een sprong in bewustzijn maken, terwijl het voor onze planeet betekent dat ze zal overgaan naar een hogere dimensie of dichtheid.
Ik heb een voorliefde voor het snijvlak tussen spiritualiteit en wetenschap. De wetenschap heeft ontdekt dat er nogal wat gaande is in ons zonnestelsel en het universum.
Venus en Neptunus worden helderder en er ontstaan grote wolkenformaties op Mars. Er zijn in toenemende mate zonnevlammen die met name hoogsensitieve mensen beĆÆnvloeden.
Het is inmiddels zelfs al wetenschappelijk bewezen dat de frequenties van de Aarde zijn toegenomen. De magnetische polen zijn aan het verschuiven. Er zijn ongekend veel aardbevingen, overstromingen en andere natuurfenomenen die ā€˜onverklaarbaarā€™ en, net als de samenleving, uit balans zijn. Deze balans zal opnieuw worden hersteld.

Kenmerken
Je kunt het ascentieproces ervaren als een emotionele achtbaan. Je laat veel opgeslagen energie los op diep celniveau en het is belangrijk dat je deze energieƫn aan de oppervlakte laat komen zodat ze kunnen worden omgezet in licht. Herkenbaar?
Ik zal hier in de toekomst meer over schrijven.

Er zijn veel meer kenmerken, zoals fysieke verschijnselen en mentale veranderingen, met ups en downs.
En ook:
Veranderde eetgewoonten: meer voorkeur voor "puur" voedsel.
Onverklaarbare fysieke pijnen die vaak een energetische oorzaak hebben.
Moeite met onthouden en structuur aanbrengen: koken kan op sommige momenten een enorme opgave zijn, je hoofd werkt niet mee.
Verandering van je contacten: doordat je dit proces door maakt, zit je met sommige mensen op een compleet verschillende golflengte. Jullie "frequenties" matchen niet meer.

Eigenlijk worden we gepusht om meer te gaan leven vanuit onze kern. Te zijn wie we van binnen zijn. "Herinner jezelf".
Daarbij hoort het los laten van angsten en conditioneringen. Dit stelt ons voor een enorme uitdaging. Los laten van het bekende, vertrouwen hebben in ons zelf. Het zijn enorm boeiende maar ook pittige tijden!

Ā 

Ā 

***

Ā 

Onlangs kreeg ik een ingeving dat het voor mij goed zou zijn om een amethist aan te schaffen. Voor degenen die niet bekend zijn in de wereld van de edelstenen en kristallen: deze hebben allemaal een eigen en bijzondere werking. Amethist stimuleert de groei van je spiritualiteit en je intuĆÆtie. Het helpt ook bij het mediteren.