Welkom bij De Gnostische Weg

Gnosis is het Griekse woord voor kennis, en betekent kennis van de ware aard van de mens, die tegelijkertijd ook kennis is van de aard van de werkelijkheid. Gnosis als zelfkennis is ook kennis van 'het Al'.

Jezelf herinneren.
Dat is waar de gnosis, ook gnostiek genoemd, voor staat. Je kracht ontdekken, je wensen, talenten en passie.
Alle antwoorden zitten al in ons. We zijn tot zo veel meer in staat dan waarvan we ons bewust zijn. Ieder van ons heeft de wereld veel te bieden. De gnosis helpt ons dit te ontdekken. En jezelf te gaan herinneren.
In de sessies bewandelen we samen jouw eigen weg.

Weer op het juiste spoor.
Van tijd tot tijd lopen we vast in ons leven. Dan zitten we op het verkeerde spoor. We rijden dapper verder met ons treintje, maar door obstakels krijgen we last van vermoeidheid, piekeren, angsten, depressies en een scala aan lichamelijke klachten.

In momenten van rust worden we ons soms bewust dat we het anders moeten gaan doen. Toch zoeken we juist de drukte op om deze gedachten en gevoelens niet te laten opborrelen.
We voelen van binnen dat het tijd is om de wissels te verzetten en een ander spoor te volgen. Het spoor waarbij we leven vanuit ons hart. Hoe verzetten we in hemelsnaam de wissels?
De gnosis helpt ons hierbij.

Gnosis betekent kennis van jezelf. Je innerlijke kern komt stap voor stap tevoorschijn.
Obstakels zullen er altijd zijn, iedereen maakt moeilijke momenten mee. Het is belangrijk dat je hiermee om kunt gaan en in je eigen kracht blijft.

Voor wie?
De gnosis is er voor iedereen die vast loopt en er aan toe is om zijn leven op een andere manier te leven.
En voor ieder die eraan toe is om te leren hoe pijn en verdriet in het verleden is ontstaan en het los te laten. Dat is de kern van de gnosis: inzicht en begrip.
De aanleidingen om zich door middel van de gnostiek te ontwikkelen, zijn zeer divers: burn out, depressies, angsten, familieproblemen, hoogsensitiviteit en lichamelijke klachten. Anderen ervaren geen directe klachten maar willen zich spiritueel ontwikkelen.
Erin geloven is geen vereiste. Hoe kun je geloven in iets dat je niet kent? Het gaat om de ervaring.

Je kunt het zelf!
Ik zal je helpen om het vertrouwen in jezelf te laten groeien. Zodat je gaat voelen en ervaren dat je zelf prima in staat bent om met moeilijkheden om te gaan. De gnosis kun je zelf. De één pikt het na enkele sessies op en gaat er ook thuis mee aan de slag. De ander heeft meer behoefte aan gezamelijke sessies.
Het mooiste is, als je mij niet meer nodig hebt en vertrouwt op je eigen kracht!

 

Susanne Eijssen
 

 

God heeft de zintuigen naar buiten gericht,

daarom kijkt de mens naar buiten, niet naar binnen.
Zo nu en dan heeft een avontuurlijke ziel, op zoek naar onsterfelijkheid,
terug naar binnen gekeken en zichzelf gevonden.
- Katha Upanishad -

 

 

*** Blogs ***

*** Inspiratie ***

Praktijkruimte