"Artikelen"

Voor het online magazine Nieuwetijdskind.com over hoogsensiviteit en spiritualiteit heb ik onderstaande artikelen geschreven.

Belangrijke boodschap vanuit het universum: wees trouw aan jezelf!

De boodschap om trouw te zijn aan jezelf klinkt steeds vaker en luider in de sessies die ik begeleid. Het wordt mensen vanuit hun Hoger Zelf echt op het hart gedrukt. Waar hooggevoelige mensen een meester zijn in het aanvoelen van en aanpassen aan de ander, wordt duidelijk dat dit ons belemmert in onze groei. Het is tijd dat we goed voor onszelf zorgen en keuzes maken vanuit ons hart.

Lees meer op:

https://www.nieuwetijdskind.com/belangrijke-boodschap-vanuit-het-universum-wees-trouw-aan-jezelf

 

***

Wat trauma’s uit vorige levens ons leren over onze verantwoordelijkheid nu

Het wordt steeds meer zichtbaar dat er in ons universum een grote schoonmaak gaande is. Alles wat ons niet meer dient, komt aan de oppervlakte om losgelaten te worden. Zo ook trauma’s en patronen uit vorige levens. De parallellen van de thema’s van deze levens met de huidige tijd zijn treffend...

Graag neem ik je mee in een aantal ervaringen in mijn werk van de afgelopen maanden.

Lees meer op:

https://www.nieuwetijdskind.com/wat-traumas-uit-vorige-levens-ons-leren-over-onze-verantwoordelijkheid-nu

 

***

‘Moet’ je je vibratie hoog houden? Soms niet!

Regelmatig spreek ik mensen die in de veronderstelling zijn dat ze in een hogere vibratie ‘moeten’ zijn. Met name in spirituele kringen worden we vaak aangespoord te leven in blijheid en tevredenheid. Mensen interpreteren dit alsof verdriet en onmacht er niet mogen zijn. Dit leidt tot een interne worsteling, omdat ze wel last hebben van de turbulentie in hun privéleven en de onzekere periode waarin de wereld verkeert. Het is tijd om het ‘hoog houden van je vibratie’ te nuanceren.

Lees meer op:

https://www.nieuwetijdskind.com/moet-je-je-vibratie-hoog-houden-soms-niet

 

***

Bevrijd jezelf van onderdrukkende narcistische patronen

Het loslaten van dominante, onderdrukkende patronen of energie is een terugkerend thema in de sessies van de afgelopen maanden. Deze dominantie komt voort uit een patroon dat al eeuwen speelt: mannelijk en onaantastbaar zijn vanuit lijfsbehoud. Kwetsbaar zijn is geen optie, wat ertoe leidt dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun pijn en anderen schaden.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/bevrijd-jezelf-van-onderdrukkende-narcistische-patronen

 

***

Moeizame familiebanden vanuit kosmisch perspectief: je mag je bevrijden!

Een goed contact met familie staat hoog in het maatschappelijke vaandel. We zouden onze vader en moeder moeten eren. Maar wat als er niet zo veel te eren valt? Als jouw ouder vooral je tekortkomingen ziet en jou niet ziet zoals je bent? In hoeverre ‘mag’ je trouw zijn aan je eigen gevoel wanneer je tegen ieder contact met je broer of zus opziet?

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/moeizame-familiebanden-vanuit-kosmisch-perspectief-je-mag-je-bevrijden

 

***

Hoe vind en vervul je je missie?

Voel je dat je hier méér te doen hebt maar lukt het je niet om hier helderheid in te krijgen? Of om je missie te verwezenlijken? Vaak is het een zoektocht voordat je je bestemming vindt, maar je kunt hier wel invloed op uitoefenen.

Lees meer op:

https://www.nieuwetijdskind.com/hoe-vind-en-vervul-je-je-missie

 

***

De toekomst ligt in ONZE handen

Wat zal de toekomst brengen? Het is een vraag die velen bezighoudt, maar het antwoord ligt niet vast. Het is nu van het grootste belang dat onze ‘aardse ik’ versmelt met onze ware essentie.

 

Hoe? Door te gaan leven vanuit je hart! Hierin worden we nu uitermate op de proef gesteld. Er is zoveel chaos, angst, verwarring en onzekerheid.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/de-toekomst-ligt-in-onze-handen

 

***

Was je als kind al bewuster dan je ouders?

Wanneer je je liet horen, kreeg je de deksel op je neus. Je was te bijdehand of lastig. Terwijl dit allerminst je bedoeling was en je vooral wilde uitdrukken hoe jij de realiteit ervoer. Waarschijnlijk heb je je aangepast en gevoegd naar het beeld dat er van jou verwacht werd. Daarmee heb je jezelf tekort gedaan. Je hebt je klein gehouden en de kans bestaat dat je dit nu nog steeds doet.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/was-je-als-kind-al-bewuster-dan-je-ouders

 

***

Heb jij ook moeite met ontvangen? Jezelf helen is een belangrijke stap.

Waarschijnlijk ben je je er wel van bewust dat je het niet alleen hoeft te doen in het leven. Er is volop ondersteuning vanuit de energetische wereld: van gidsen, engelen, je kosmische familie en andere energetische krachten. Toch hebben veel mensen moeite om deze hulp te aanvaarden. 

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/heb-jij-ook-moeite-met-ontvangen-jezelf-helen-is-een-belangrijke-stap

 

***

De Corona-situatie: beproevingen en kansen

Deze situatie, met de maatregelen en dagelijkse berichtgeving, brengt behoorlijk wat teweeg. Het maakt ons in een versneld tempo bewuster. Verstopte emoties en dieperliggende patronen schieten omhoog als nooit tevoren en kunnen een ware beproeving zijn. Deze tijd dwingt ons na te denken over menselijke waarden. Wat betekent het om mens te zijn?

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/de-corona-situatie-beproevingen-en-kansen

 

***

Waarom goede bedoelingen soms niet zo goed voelen

Ken je dat gevoel, dat een ander iets voor je doet of adviseert, maar dat het van binnen niet fijn voelt? Dat goede bedoelingen toch niet zo goed voelen?

Voel jij je daar ook schuldig over omdat je vindt dat je niet ondankbaar mag zijn? De ander bedoelt het immers goed! Hij of zij doet moeite voor ons, dat moeten we toch op prijs stellen?

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/waarom-goede-bedoelingen-soms-niet-zo-goed-voelen

 

***

Licht in de duisternis: hulp vanuit andere universa

2020 is het jaar van Corona. Maar óók van het grootschalig spiritueel ontwaken in de breedste zin van het woord. Ook voor mij werd er een kosmische realiteit zichtbaar die ik niet voor mogelijk had gehouden. In het artikel van augustus “het grotere kosmische plan” beschreef ik hoe mensen hun gaven op grote schaal aan het ontdekken zijn en dat vorige levens vaak verrassend zijn. In de afgelopen maanden ontdekten steeds meer mensen dat hun energetische oorsprong vér buiten de aardse ligt. Ze zijn afkomstig uit andere universa en hebben dan ook uitzonderlijke gaven.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/licht-in-de-duisternis-hulp-vanuit-andere-universa

 

***

Een ode aan jou!

Lief mens, wat ben je bijzonder! Omdat je de moed hebt om naar je zelf te kijken, je wonden te onderzoeken en je pijn te aanvaarden. Ook het feit dat je je kracht en je licht durft toe te laten, is bewonderenswaardig. Hoe prachtig is het dat je bent uitgerust met een innerlijk kompas, je intuïtie. Hiermee ben je in staat om de hemel op aarde te creëren, met behulp van de energetische wezens om je heen.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/een-ode-aan-jou-je-bent-een-held

 

***

Mondkapjes: a blessing in disguise!

De corona maatregelen zijn een enorme katalysator voor een wereldwijde bewustwording. En deze katalysator is nodig om de grote massa in beweging te krijgen.

Of je nu vóór of tegen mondkapjes bent, om een aantal feiten kunnen we niet heen.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/mondkapjes-a-blessing-in-disguise

 

***

De spagaat van spiritueel ontwaken: loslaten en overgave

Het klinkt toch fantastisch, spiritueel ontwaken? Alsof het leven vanaf dan alleen maar beter kan worden!

Ik weet niet hoe jij het hebt beleefd, maar dit beter worden kwam pas veel later. Tuurlijk waren er prachtige ervaringen en inzichten. Ik leerde energetisch te communiceren met anderen en met gidsen. Tegelijk vond ik spiritueel ontwaken ook ingewikkeld. Na de eerste euforie voelde ik me vooral heel anders dan anderen.

---De spagaat ---

Het grote Loslaten was begonnen. Loslaten van het beeld dat ik had van de wereld en de mens. Ik had tot dan toe géén idee dat we meer waren dan een driedimensionaal wezen met 5 zintuigen. Laat staan dat ik wist dat we onze wereld kunnen beïnvloeden met onze energie.

 

Lees meer op:


https://www.nieuwetijdskind.com/de-spagaat-van-spiritueel-ontwaken-loslaten-en-overgave

 

***

Mis je een diepere verbinding in je relatie?

Nu de bewustzijnsontwikkeling in een stroomversnelling zit, worden de verschillen tussen mensen groter. Dit kan ertoe leiden dat je elkaar ‘kwijtraakt’. Vraag je je af in hoeverre er nog potentie zit in jouw relatie? Dringt de vraag zich aan je op wat de functie is? En hoe kom je nader tot elkaar?

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/mis-je-een-diepere-verbinding-in-je-relatie

 

***

Intussen ontvouwt zich een groot kosmisch plan…

Terwijl op aarde de controle en manipulatie van de matrix hoogtij vieren, vinden er in ons universum grote veranderingen plaats.

 

Het is een bijzondere tijd waarin we ons mogen herinneren wie we werkelijk zijn en wat we allemaal kunnen. Juist nu er zo veel om ons heen gebeurt, vinden we de kracht en mogelijkheden die de wereld nu zo nodig heeft.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/intussen-ontvouwt-zich-een-groot-kosmisch-plan

 

***

Voel je je schuldig over de complexe relatie met je moeder?

Een complexe moeder-kind relatie is een terugkerend thema in sessies. Deze destructieve dynamiek beïnvloedt het verdere leven. Vaak duurt het lange tijd voordat mensen door hebben hóe ongezond het contact met hun moeder is. Het is ‘normaal’ geworden dat je moeder voortdurend commentaar heeft, steeds een beroep op je doet en je stilzwijgend afwijst.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/voel-je-je-schuldig-over-de-complexe-relatie-met-je-moeder

 

***

Onze transformatie bevindt zich in een stroomversnelling: valkuilen en tips. (+video)

Onze transformatie bevindt zich in een stroomversnelling. Waarschijnlijk heb je dit zelf ook al ondervonden. Thema’s die zich nog in ons systeem bevinden, komen nu naar boven. Bovendien worden de sluiers tussen het universum en ons dunner. We ontvangen meer informatie, bijvoorbeeld in dromen of meditaties en we kunnen makkelijker bij de diepere lagen komen.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/transformatie-stroomversnelling-valkuilen-tips

 

***

De pijn van de keuze van onze ziel

Hoor jij jezelf wel eens zeggen wanneer je vertelt over pijnlijke ervaringen in je leven: “maar, hier heeft mijn ziel blijkbaar voor gekozen”.

In hoeverre heeft onze ziel deze levensloop voorzien? En als dat zo is, maakt deze keuze vooraf de pijn minder?

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/pijn-keuze-van-onze-ziel

 

***

Schuld, schaamte, verdriet? Voor je ziel is het belangrijk dat je je uitspreekt!

Schuld, spijt, verdriet, boosheid, familiegeheimen, onuitgesproken liefdesbetuigingen….. Wanneer we dit bij leven niet uitspreken en helen, nemen we dit mee in onze verdere reis na ons overlijden. Aardse zaken die niet afgerond zijn, belemmeren op zielsniveau onze verdere groei.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/schuld-schaamte-verdriet-voor-je-ziel-is-het-belangrijk-dat-je-je-uitspreekt

 

***

Ervaar je angst en heb je moeite om bij jezelf te blijven? Deze praktische tips kunnen jou helpen.(+video)

Vanuit mijn energetisch werk deel ik mijn ervaringen die jou kunnen helpen bij de uitdagingen waar we in deze tijd voor staan. Zoals het omgaan met angst en het dichter bij jezelf komen. Dat wordt nu, tijdens de Corona-crisis behoorlijk op de proef gesteld. Tegelijkertijd is het een uitermate geschikte tijd om ons dit meer eigen te gaan maken.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/angst-moeite-bij-jezelf-blijven-praktische-tips-helpen

 

***

Hoe zou het zijn om uit je kooi te stappen en jezelf te laten zien?

Dit gevoel dringt zich bij steeds meer mensen op: de roep van de ziel. Deze spoort je aan om te groeien en bloeien, te scheppen en te manifesteren.
Aangemoedigd door je ziel, geef je hier gehoor aan. Tot je op een punt komt dat je blokkeert en stagneert. De aanleiding is een vervelende opmerking, afkeurende blikken of de angst om je te laten zien.
Je trekt je terug in een figuurlijke kooi en gaat weer terug in je oude patronen. Je merkt dat je tijdelijk je kooi kunt verlaten, maar dat je er steeds weer in belandt. Hoe komt dat toch?

 

Lees meer op :

 

https://www.nieuwetijdskind.com/hoe-zou-het-zijn-om-uit-je-kooi-te-stappen-en-jezelf-te-laten-zien

 

***

Draag jij de last van anderen?

De last dragen van anderen, je (voor)ouders, partners en zelfs van het collectief. Vooral hooggevoelige mensen zijn hier heel goed in. Maar de gevolgen ervan zijn minder fijn. Die kunnen zowel lichamelijk als psychisch van aard zijn en divers: je te verantwoordelijk voelen voor anderen, het meedragen van een verdriet dat je niet kunt plaatsen of het gevoel hebben dat er ‘iets’ tussen jou en anderen in staat.

Hoe is dit ontstaan? Je kunt verrassende inzichten krijgen door op energetisch niveau contact te maken met de last die onze energiestroom blokkeert.

 

Lees meer op: 

 

https://www.nieuwetijdskind.com/draag-jij-de-last-van-anderen

 

***

Waarom het goed is soms niet spiritueel bezig te zijn

Wanneer je begint op het pad van bewustwording, ben je net een spons. Je ziel wordt eindelijk gevoed en veel van wat je leest en hoort is een feest der herkenning.

 

...na een poosje neemt dit euforische gevoel af. Je hebt veel geleerd, toegepast en bent gegroeid. Dan beland je in een fase waarin je het gevoel hebt stil te staan. Je begrijpt meer van de spirituele lessen en hebt de inzichten, maar verdere groei blijft ogenschijnlijk uit. Vaak zit je ook wat minder goed in je vel, variërend van een dip tot een intense moedeloosheid.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/waarom-goed-soms-niet-spiritueel-bezig-zijn

 

***

Dilemma tijdens de feestdagen deel jij je proces met je naasten of juist niet ?

Een valkuil van hooggevoelige mensen: eindeloos begrip tonen voor de ander

De feestdagen komen er weer aan en daarmee ook de ontmoetingen met familie en vrienden. Voor veel mensen die zich in een transformatieproces bevinden, biedt dit de nodige uitdaging...

...De meeste mensen in dit proces voelen zich buitenbeentjes, met moeizame gesprekken en onderhuidse spanningen tot gevolg.

 

Tips:

• Plaats vooraf intenties en voel daarbij hoe het samenzijn voor jou idealiter zou verlopen. Wees daarbij eerlijk wat reëel is en wat niet.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/dilemma-tijdens-de-feestdagen-deel-jij-je-proces-met-je-naasten-of-juist-niet

 

***

Hoor je jezelf wel eens het volgende zeggen?:

“Het was heel vervelend wat hij zei. Maar ik begrijp het wel, hij zit niet zo lekker in zijn vel”.

“Tja, mijn moeder kon niet anders, ze heeft zelf ook geen liefde gekregen”.

Als je dit herkent, ga dan een stap verder en stel jezelf de vraag in hoeverre jouw begrip verhindert dat je je gevoel toelaat. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen het begrip voor de ander en je eigen pijn en verdriet.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/een-valkuil-van-hooggevoelige-mensen-eindeloos-begrip-tonen-voor-de-ander

 

***

Zit je gevangen in je verdriet?

Onze angst om te voelen is groot en het toelaten van onze weggestopte pijn is één van de grootste uitdagingen waar we als mensheid voor staan. Want om los te kunnen laten dienen we eerst toe te laten.
 

...‘Als ik mezelf toesta om te huilen ben ik bang dat ik niet meer stop’. Die angst is heel aanwezig, het is vergelijkbaar met een doodsangst in emotionele zin.
Mensen hebben het gevoel dat ze in een diepe put vallen als ze hun verdriet toelaten. Of dat hun woede transformeert in een allesverslindend monster. Maar het tegendeel is juist het geval.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/zit-je-gevangen-in-je-verdriet

 

***

Iedere spirituele les heeft z'n proces!

Heb je moeite met bepaalde spirituele lessen omdat het je niet lukt om ze uit voeren of omdat ze überhaupt al weerstand oproepen? Dat hoort bij het proces. Ik heb zelf enige jaren weerstand gehad tegen de ‘wet van de aantrekkingskracht‘. Tot ik besloot om deze opzij te zetten en me mijn frustratie te besparen. Later was ik er ontvankelijk voor en lukte het me om deze wet in mijn leven te integreren. Ik ben hier nog steeds dankbaar voor.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/iedere-spirituele-les-heeft-zn-proces

 

***

Ervaar je afwijzing en weerstand? Er is niets mis met jou!

Roept jouw aanwezigheid ook vaak weerstand op bij anderen? Bij je familie, collega’s of zelfs bij mensen die je nauwelijks kent? Ik ondervind dit al sinds ik me kan heugen. Terwijl ik echt niets vreemds doe of zeg! Het was voor mij een openbaring om te ontdekken wat de reden was. En de geruststelling is groot: er is niets mis met mij! Nu ik begrijp wat er gebeurt, zijn mijn contacten rustiger en liefdevoller.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/ervaar-je-afwijzing-en-weerstand-er-is-niets-mis-met-jou

 

 

***

Ben je moe van het strijden? Bevrijd jezelf!

Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze moe zijn. Moe van het strijden en van de tegenslagen. Je doet enorm je best om je pad te bewandelen, maar het kost veel energie. Ergens van binnen voel je dat het ook anders kan. En vooral dat je het anders wílt.
Wat is de juiste weg? Toelaten en aanvaarding. Oude pijn loslaten zodat je je hart opent is de sleutel.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/ben-je-moe-van-het-strijden-bevrijd-jezelf

 

***

Draag jij de last van je ouders?

Heb je het gevoel dat je een immens verdriet met je meedraagt? Een groter verdriet dan je eigen verdriet? En heb je het idee dat dit jou in de weg zit? Wellicht heb je de last van je ouders op je genomen. 

 

Of je ooit de pijn van je ouders op je hebt genomen, herken je aan subtiele signalen. Deze signalen zijn divers, ik noem er een aantal: een extreme vermoeidheid, een groot verdriet dat je niet kunt herleiden tot de gebeurtenissen in je leven, neerslachtigheid en het gevoel dat je vastloopt. Net zoals een moeizame band met je broer(s) en zus(sen) die je niet kunt verklaren.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/draag-jij-de-last-van-je-ouders

 

***

Dankbaarheid heeft mij veel gebracht

Dankbaar zijn voor wat je wél hebt heeft zo veel goeds gedaan voor mijn proces! Na mijn aanvankelijke weerstand, ontdekte ik hoe krachtig dankbaarheid is.

 

Zoals de meeste mensen, heb ik moeten leren om bewust dankbaar te zijn. Ik was in gedachten vaak al in de toekomst, bij wat ik wilde bereiken. Regelmatig las ik de ervaringen van anderen dat dankbaarheid ze zoveel verder had gebracht. Ook in spirituele geschriften wordt benadrukt dat het ervaren van dankbaarheid een belangrijk ingrediënt is tot groei en dat het je leven verrijkt.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/dankbaarheid-heeft-mij-veel-gebracht

 

***

Zo kom jij bij zelfliefde

Ik zie veel mensen worstelen met zelfliefde.

‘Ben ik de moeite waard?’ ‘Wat is mijn plek hier op aarde?’ ‘Waarom houd ik niet van mezelf?’ zijn vragen die zich opdringen.

Welke stappen kunnen we zetten zodat we deze liefde, die al in ons aanwezig is, daadwerkelijk toelaten?

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/zo-kom-jij-bij-zelfliefde

 

***

Loop je vast? Ontdek waarom je licht verduisterd is

Wat doe je als elke poging om vooruit te komen in het leven vroeg of laat strandt? Als je vanbinnen voelt dat je hier op aarde méér te brengen hebt, maar niet weet wat? Waarschijnlijk heb je ooit in je bestaan je licht verduisterd. En is nu de tijd aangebroken om je licht weer te ontsteken en je missie en gaven te ontdekken.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/loop-je-vast-ontdek-waarom-je-licht-verduisterd-is

 

***

Vriendschappen in je bewustwordingsproces: een moeizame combinatie

Waar het andere mensen lukt om jarenlange vriendschappen te behouden, is er bij hooggevoeligen vaker sprake van een patroon van verbroken en moeizame contacten. Zeker wanneer het bewustwordingsproces in gang is gezet. Naarmate de tijd verstrijkt, blijven er steeds minder vrienden over en vragen mensen zich vertwijfeld af wat er mis is met ze. Terwijl de behoefte aan een diepgaande verbinding met anderen groot is, lijkt dit steeds minder haalbaar. Waarom gebeurt dit? En wat zijn de valkuilen in nieuwe vriendschappen?

 

Lees meer op: 

 

https://www.nieuwetijdskind.com/vriendschappen-in-je-bewustwordingsproces-een-moeizame-combinatie

 

***

Hoe laat je ongezonde energetische familiepatronen los?

Waarom ervaar je conflicten met de één? En voel je je onprettig in het bijzijn van de ander? Dit wordt op zielsniveau duidelijk in de energetische verbindingen (koorden) met anderen.

 

Er is een energie-uitwisseling actief die veroorzaakt wordt door een bepaald thema. Je bent regelmatig in conflict met de ander of jullie zitten niet op dezelfde golflengte. Maar het kan zich ook subtiel uiten:  je ervaart met momenten een onprettig gevoel in de nabijheid van de ander. Je kunt je vinger er niet op leggen, maar je voelt wel dat er iets aanwezig is dat jullie verhouding verstoort.

 

Lees meer op:

 

https://www.inspirerendleven.nl/hoe-laat-je-ongezonde-energetische-familiepatronen-los

 

***

Ben je je huidige werk ontgroeid?

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ze niet meer in hun huidige werk passen. Ze hebben het gevoel dat ze een rol spelen in het verkeerde toneelstuk. Maar tegelijkertijd is het lastig te zien in welk toneelstuk ze wél willen spelen. En hoe dat andere werk dan vorm zou moeten krijgen. En soms, wanneer wel de eerste stappen zijn gezet, blijkt het lastiger dan gedacht. Herken je dit? Hoe vind je je weg?

 

Vaak missen mensen vooraf de juiste informatie. Ze horen de zonnige kant van het proces van manifesteren. Maar de valkuilen en complexiteit worden niet altijd belicht.
Ik merk dat steeds meer mensen zich laten beïnvloeden door de “motivators and inspirators”. Met als leidraad: “if you can dream it, you can do it”. Natuurlijk is dit waar. Wat we visualiseren en uitzetten in de wereld zal zich manifesteren in de materiële wereld.
Het probleem is, dat dit proces vaak meer tijd kost dan aanvankelijk gedacht.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/ben-je-je-huidige-werk-ontgroeid

 

***

Als je het niet meer weet: kom in contact met jezelf

Wat doe je als je het niet meer weet? Als je vast loopt en merkt dat je vertrouwde leven je niet meer het plezier brengt dat je voorheen had? Hoe vind je voldoening en vervulling? Onze ziel is puur en weet precies welke richting op te gaan in ons leven. Hoe kom je weer in contact met je ziel? Het aantal mensen dat de draad kwijt is, neemt in rap tempo toe. Het leven biedt niet meer de voldoening dat het tot nu toe gaf. Misschien herken je dit? Het werk voelt minder fijn, de passie in je relatie is ver te zoeken en het zo vurig verlangde gezinsleven slokt je steeds meer op. Hobby’s en sociale contacten bieden even afleiding, maar dat is steeds meer van korte duur. De realiteit van alledag lijkt zich mettertijd uit te vergroten. Dit maakt je onrustig, benauwd en angstig.

 

Lees meer op:

 

https://www.inspirerendleven.nl/als-je-het-niet-meer-weet-kom-in-contact-met-jezelf

 

***

Als je als kind niet werd gezien: gevolgen en stappen naar heling

Het besef dat je als kind niet werd gezien is pijnlijk. Zo pijnlijk, dat we het meestal verdringen en ons er pas veel later bewust van worden. Omdat onze kindertijd al lang achter ons ligt, is het lastig om duidelijk zicht te krijgen op de gevolgen.

 

Wat mensen het meest bij is gebleven, is het feit dat er geen plaats was voor hun emoties. Als kind ervoer je verdriet en boosheid, maar dat mocht er niet zijn. Wanneer je verdrietig was, kreeg je als reactie vaak “dat je je niet aan moest stellen”.

 

In sessies ontdekken mensen regelmatig dat dit thema al langer speelt dan dit huidige leven. Al lang geleden zijn ze verstoten door hun omgeving, terechtgesteld door het gezag en afgewezen door dierbaren. Vaak vanwege hun gaven. Nu is het tijd om dit thema definitief los te laten. Je gaven mag je ontdekken, erkennen en gebruiken.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/als-je-als-kind-niet-werd-gezien-gevolgen-en-stappen-naar-heling

 

 

***

Valkuil van de hooggevoelige mens : de helpende hand en het luisterend oor

Natuurlijk is er niets mis mee om een ander te helpen. Sterker nog, we zijn sociale wezens en hebben elkaar nodig. Een ander helpen is niet alleen fijn voor de ander, maar zeker ook voor ons zelf. Tenminste, als je het op het juiste moment doet en de juiste wijze. En dat is voor hooggevoelige mensen vaak een zoektocht. In dit artikel een aantal tips die je wellicht houvast bieden.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/valkuil-hooggevoelig-mens-helpende-hand-luisterend-oor

 

 

***

Help jezelf genezen: word je bewust van de dieper liggende oorzaken van je klachten of ziekte

Waarom wordt de één ziek en de ander niet? Is ziekte iets wat ons zo maar overkomt of ligt er wellicht een diepere onbewuste oorzaak aan ten grondslag? Zou ziekte ervoor kunnen dienen dat we inzichten verkrijgen en daardoor groeien als mens?

 

In ons onderbewuste bevinden zich blokkades die ons zowel geestelijk als lichamelijk beïnvloeden. Een aantal van deze blokkades vormen de oorzaak van lichamelijke aandoeningen: variërend van plotselinge klachten in gewrichten en spieren tot chronische ziektes.

 

Door daadwerkelijk los te laten vindt er genezing plaats.
Hoe doe je dit? Door stil te zijn en contact te maken met je innerlijke kern. Keer naar binnen, maak contact met de pijn in jou. Durf deze te voelen en te uiten. Meditatie, creatieve werkvormen en energetische begeleiding kunnen je hierbij helpen.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/help-jezelf-genezen-word-je-bewust-van-de-dieper-liggende-oorzaken-van-je-klachten-of-ziekte

 

 

***

Als je anders bent dan je familie

A happy family, wie wil dat nou niet? Helaas blijken veel families minder happy te zijn dan gehoopt.

Vooral als je hooggevoelig en bewuster bent dan de anderen en je je met levensvragen bezig houdt, kan dat wrijving veroorzaken. Je hoort er voor je gevoel niet helemaal bij. Hoe ga je hiermee om?

In dit artikel geef ik inzichten en handreikingen die je mogelijk verder helpen in de complexiteit van familiepatronen.

 

In plaats van te hopen op begrip en erkenning van de ander, is het wijzer om jezelf te helpen en in je kracht te komen.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/als-je-anders-bent-dan-je-familie

 

 

***

Heb je last van de energieën van anderen? Zet jezelf op de eerste plaats!

Veel hooggevoelige mensen hebben last van de energieën van anderen. Ze raken daardoor vermoeid en overprikkeld. Door je bewust te worden van je manier van leven, je energetische blokkades en je overtuigingen breng je hier verandering in.

 

Wanneer je hooggevoelig bent, is er een aangeboren behoefte om dienstbaar te zijn. Bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden aan anderen. Dat is mooi, maar als we dit op een onbewuste manier doen en onszelf hierin niet begrenzen, ondervinden we er op termijn last van.

 

Wanneer vermoeidheid een terugkerend probleem is in contacten met anderen, kijk dan eens kritisch naar jezelf. Help je graag anderen maar loop je daarbij jezelf voorbij?
Ga bij jezelf na wat er ten grondslag ligt aan je behoefte om anderen te helpen

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/heb-je-last-van-de-energieen-van-anderen-zet-jezelf-op-de-eerste-plaats

 

 

***

Energetisch leven na de dood: waarom het belangrijk is om angst en pijn los te laten tijdens je leven

Mijn energetische ervaringen met overledenen hebben me duidelijk gemaakt dat onze manier van leven en sterven van invloed is op het vervolg van onze verdere reis. Angsten, gehechtheid en een bezwaard gemoed kunnen gevolgen hebben in de andere dimensie.

 

In het energetisch contact met overledenen tijdens sessies met cliënten ervaren we regelmatig dat de overledene berouw heeft.

 

Wanneer ze dit na hun overlijden alsnog te kennen geven en oprecht berouw tonen, is het voor ons gemakkelijker om ze te vergeven.

 

Wanneer je je pijn los laat tijdens je leven en leert vertrouwen te vinden, helpt dit jou op je verdere weg. Dit wens ik iedereen toe.

 

Lees meer op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/energetisch-leven-na-de-dood-2

 

 

***

Je bewustwordingsproces: hoe om te gaan met innerlijke weerstand?

Innerlijke weerstanden zoals angst en onzekerheid kunnen je bewustwordingsproces behoorlijk in de weg zitten. Het onbekende dient zich aan en je voelt intuïtief dat je een ontdekkingstocht gaat maken.

 

Jouw evolutie is aangebroken. Vaak veroorzaakt dit een innerlijk gevecht. Een gevecht tussen onze ‘aardse ik’ (ego) en ons Hoger Zelf.

 

Het is fascinerend, omdat je een grotere realiteit gaat ervaren. Maar ook moeilijk en beangstigend omdat je geen idee hebt waar dit proces naartoe leidt.

 

Om te kunnen groeien,is het nodig om angsten, oude pijn en patronen achter je te laten.

 

Lees verder op:  

 

https://www.nieuwetijdskind.com/je-bewustwordingsproces-hoe-om-te-gaan-met-innerlijke-weerstand

 

***

Groeide je op met een ouder met psychische problemen?

Opgroeien met een ouder met psychische problemen is ingrijpend en heeft gevolgen tot in de volwassenheid.

 

Het is als volwassene belangrijk om je pijn en verdriet uit je kindertijd los te laten.

 

De kans is groot dat je in je volwassen leven het zorgen voor anderen tot een patroon hebt gemaakt.

 

Waar houdt de zorg voor anderen op en begint de zorg voor jezelf?

 

Nu je volwassen bent, is het belangrijk om oude pijn en verdriet, die zich in energetische vorm hebben vastgezet in je lichaam, los te laten. Los laten begint met toelaten.

 

Lees verder op: 

 

https://www.nieuwetijdskind.com/groeide-je-op-met-een-ouder-met-psychische-problemen

 

***

Heb je een dominante partner? Herstel de verbinding met jezelf!

Ben jij klaar voor vergeving?

Ben je hooggevoelig en heb je een dominante partner? Dit komt relatief vaak voor. Vaak speelt het feit dat je als kind niet gezien werd en afkeuring hebt ervaren een grote rol.

 

Soms is het heel duidelijk wanneer er sprake is van geweld in een relatie. Maar vaak is de dominantie subtieler.

 

Het hebben van een dominante partner is niet alleen maar negatief. Het dient een hoger doel. Regelmatig zie ik dat een dergelijke relatie een bewustwordingsproces in gang zet. 

 

Het besef dat je jezelf in de steek hebt gelaten doet misschien nog wel meer pijn dan de pijn die je door anderen hebt ervaren.

 

Wanneer je tot op heden niet hebt geluisterd naar je hart, kost het tijd om dit te leren. Elke keuze in het belang van jezelf, hoe klein ook, verdient een pluim.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/dominante-partner-herstel-verbinding

 

***

We weten dat het belangrijk is om een ander te vergeven. Maar wat nu als je nog helemaal niet klaar bent voor vergeving?

 

Echt vergeven ontstaat vanuit je gevoel. Anders vergeef je een ander omdat je vindt dat het moet, om verder te kunnen groeien of om een andere reden.

 

Naarmate je meer oude pijn hebt losgelaten is het aan jou om je bewust te zijn van je bereidheid tot vergeving.

 

Vergeving is een proces en kost tijd. Dat vinden we lastig, we zijn als mens vooral gericht op korte termijn.

 

Laat het ‘moeten’ vergeven los. Daarmee creëer je ruimte voor je verdere ontwikkeling en is de kans groot dat het op een later moment wel lukt om te vergeven.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/ben-jij-klaar-voor-vergeving

 

***

Wees niet bang voor jezelf… ontdek je kracht!

We zijn voor zo veel dingen bang…. Maar het meest zijn we bang voor onszelf. Bang voor weggestopte pijn, onze verlangens en zelfs onze kracht.

 

Hoe denk je diep van binnen over jezelf? “Ik ben een eeuwige opgever”? Of ben je ervan overtuigd geraakt dat je ‘moeilijk’ bent omdat je anders bent? Of draag je een andere negatieve overtuiging over jezelf met je mee?

 

Zie je verlangens als een roos die in jouw binnenste ontluikt. Het is aan jou om je roos te ontdekken en te koesteren. Naarmate je er meer licht op laat schijnen en je roos voedt met aandacht, bloeit hij verder open.

 

Het feit dat je de behoefte voelt om te groeien, is een belangrijke indicatie voor verdere ontwikkeling. Zet de deur open naar een grotere realiteit, naar mogelijkheden.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/wees-niet-bang-voor-jezelf-ontdek-je-kracht

 

***

Miste je als kind een liefdevolle verbinding met je ouders?

De gevolgen van het ontbreken van een liefdevolle verbinding met je ouder(s) werken door op energetisch niveau. Het creëert blokkades, met gevolgen voor je latere leven.

 

Met dit besf groeit ook het verdriet dat je als kind hebt ervaren mar nooit toegelaten. Het is belangrijk om dit verdriet en je boosheid nu wel de ruimte te geven.

 

Het ontdekken van de blokkades die je in de loop der tijd uit zelfbescherming hebt opgebouwd, geven je inzicht in het ontstaan ervan. Je eigen pijn en die van je ouder(s) wordt helder. Wanneer je deze blokkades öpruimt", schept dit ruimte voor heling en vergeving.

 

Jouw helingsproces en de mate waarin je je verwachtingen over je ouder(s) los kunt laten, beïnvloedt jullie relatie. Je bent beter in staat om de mogelijkheden van jullie relatie te zien: in hoeverre is je ouder bereid om zich open te stellen en te groeien? En in hoeverre wil jij zelf de deur open zetten?

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/miste-je-als-kind-een-liefdevolle-verbinding-met-je-ouders-2

 

***

Je bewustwordingsproces: pieken en dalen. Hoe ga je hiermee om?

Het pad der bewustwording gaat gepaard met mooie inzichten en van tijd tot tijd een dalletje. Dalletjes maken ons soms moedeloos: heb ik weer een les te leren?

 

Dan zijn er ook nog de dagen dat je je “gewoon” niet fijn voelt. Er is geen directe aanleiding en het is je een raadsel waar je neerslachtigheid vandaan komt.

 

Wanneer je beseft dat deze mindere dagen erbij horen en juist een teken van groei zijn, beleef je ze anders. Het lukt je steeds beter om je er aan over te geven en niet vanuit je verstand te bedenken dat het anders zou moeten zijn.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/je-bewustwordingsproces-pieken-en-dalen-hoe-ga-je-hiermee-om

 

***

Wanneer onderdrukte rouw een blokkade vormt in je bewustzijnsproces

Wanneer een intens verdriet door het verlies van een dierbare onderdrukt wordt, creëer je onbewust een energetische blokkade. Het nestelt zich in je onderbewuste en lijkt verdwenen. Toch is deze met momenten voelbaar: wanneer je weer een dierbare verliest, bij een echtscheiding, ziekte of bij alledaagse kleinere tegenslagen in je leven. Dan komt de onmacht naar boven die gevoeld werd bij het eerdere verlies.

 

Een rouwproces verloopt in fases en duurt soms je leven lang. Het gaat er dan ook niet zozeer om of je je rouwproces ‘achter de rug hebt’, misschien kan dat niet eens. Maar de deur open zetten voor het verdriet en het met momenten toelaten is wel belangrijk.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/wanneer-onderdrukte-rouw-een-blokkade-vormt-in-je-bewustzijnsproces

 

***

Heb je moeite met keuzes maken? Zo vind je je intuïtie en vertrouwen.

Wanneer we ons ervan bewust worden dat eerdere keuzes de oorzaak zijn van huidige problemen,

steken schuldgevoelens en schaamte de kop op. Dit leidt tot angst voor het maken van toekomstige keuzes en impasse. Hoe zorg je dat je niet in deze valkuil stapt?

 

Het probleem zit hem niet in de keuzes op zich. Het is de betekenis die we aan die keuzes geven. In plaats van ze te bekijken vanuit het perspectief van oorzaak en gevolg, labelen wij ze vaak als “schuld”. Vanaf onze kindertijd zit het zinnetje “eigen schuld dikke bult” opgeslagen in ons onderbewuste.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/heb-je-moeite-met-keuzes-maken-zo-vind-je-je-intuitie-en-vertrouwen

 

***

Mijn relatie voelt als een doolhof waarin ik vast zit – Hoe vind ik de uitgang?

Is je relatie “op”? Voelt het als een doolhof waarin je vast zit? Hoe vind je de uitgang? Wanneer mensen hun relatie beëindigen, is een veelgehoorde reden dat het “op” was.
De vraag is, wat er “op” was. De liefde voor elkaar?

Wanneer je voelt dat jouw relatie aan het “opraken” is, is het belangrijk om je af te vragen of het wijs is om de relatie te verbreken of dat het belangrijker is om met je eigen processen op energetisch niveau aan de slag te gaan. Mijn ervaring is, dat door het bewustwordingsproces van één van beiden, de energie van de relatie verandert.

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/is-je-relatie-op-voelt-het-als-een-doolhof-waarin-je-vast-zit-hoe-vind-je-de-uitgang

 

***

De invloed van de media op ons mensbeeld en onze eigen rol hierin.

In hoeverre beïnvloeden de media ons mensbeeld? En dat van onze kinderen?
In onze kern zijn we behulpzame, vrijgevige en liefdevolle wezens. In de gnosis wordt beschreven als de godsvonk.
Wanneer we de nieuwsberichten volgen, werpt dat vaak een ander beeld op van “de mens”.
Het lijkt wel alsof iederéén elkaar naar het leven staat en of het merendeel van de mensen niet te vertrouwen is.
Wanneer ik energetisch met mensen in verbinding ben en contact maak met hun onderbewuste, blijken de overeenkomsten tussen mensen veel groter dan de verschillen. Wanneer er contact is op zielsniveau, is er vaak veel meer wederzijds respect en begrip voor elkaar. En blijkt de ander een mooie kern te hebben.

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/over-de-invloed-van-de-media-op-ons-mensbeeld-en-onze-eigen-rol-hierin

 

***

Het wonderbaarlijke effect van de natuur op je kind.

Hoe haal je meer uit het samenzijn in de natuur met je (hooggevoelige) kind? Ervaringen en tips die voor iedereen haalbaar zijn.
Het effect van de natuur op kinderen is immens. Je ziet kanten van je kind die je in het dagelijks leven minder ziet. De natuur voedt de ziel, brengt inzichten naar boven en stimuleert een kind tot verdere ontwikkeling. Het groen doet ze goed! En ons zelf ook.
Regelmatig maak ik mee, dat er wijsheden komen boven drijven. Ik blijf versteld staan van de wijsheden die kinderen vertellen als ze in de natuur verblijven. Wat ze vertellen komt vanuit een ander deel van hun en getuigt van een diepe wijsheid. Over zichzelf, mensen om hun heen, de wereld, het universum…

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/het-wonderbaarlijke-effect-van-de-natuur-op-je-kind

 

***

Wat doe je als je kind last heeft van faalangst?

Wat doe je als je kind last heeft van faalangst? En negatieve ervaringen buitenshuis steeds meer een belemmering worden? Heb je zicht op wat er op een dieper niveau aan de hand is. En wat kun je er als ouder aan doen?
Pas toen ik eerlijk tegen mezelf durfde te zijn en mezelf af durfde vragen waarom ik moeite had met haar faalangst, begon ook het accepteren van mijn dochter zoals ze is. Stukje bij beetje werden mijn eigen angsten beter voelbaar en durfde ze onder ogen te zien. En begreep ik dat een groot deel van de oplossing bij mij lag.
Door de weerstand bij jezelf los te laten, creëer je ruimte voor je kind om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen.

Lees verder op: 

 

https://www.nieuwetijdskind.com/wat-doe-je-als-je-kind-last-heeft-van-faalangst

 

***