Wat doe je als je kind last heeft van faalangst? En negatieve ervaringen buitenshuis steeds meer een belemmering worden? Heb je zicht op wat er op een dieper niveau aan de hand is. En wat kun je er als ouder aan doen?
Pas toen ik eerlijk tegen mezelf durfde te zijn en mezelf af durfde vragen waarom ik moeite had met haar faalangst, begon ook het accepteren van mijn dochter zoals ze is. Stukje bij beetje werden mijn eigen angsten beter voelbaar en durfde ze onder ogen te zien. En begreep ik dat een groot deel van de oplossing bij mij lag.
Door de weerstand bij jezelf los te laten, creëer je ruimte voor je kind om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen.

Lees verder op: 

 

https://www.nieuwetijdskind.com/wat-doe-je-als-je-kind-last-heeft-van-faalangst

 

***

Het wonderbaarlijke effect van de natuur op je kind.

Hoe haal je meer uit het samenzijn in de natuur met je (hooggevoelige) kind? Ervaringen en tips die voor iedereen haalbaar zijn.
Het effect van de natuur op kinderen is immens. Je ziet kanten van je kind die je in het dagelijks leven minder ziet. De natuur voedt de ziel, brengt inzichten naar boven en stimuleert een kind tot verdere ontwikkeling. Het groen doet ze goed! En ons zelf ook.
Regelmatig maak ik mee, dat er wijsheden komen boven drijven. Ik blijf versteld staan van de wijsheden die kinderen vertellen als ze in de natuur verblijven. Wat ze vertellen komt vanuit een ander deel van hun en getuigt van een diepe wijsheid. Over zichzelf, mensen om hun heen, de wereld, het universum…

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/het-wonderbaarlijke-effect-van-de-natuur-op-je-kind

 

***

 

In hoeverre beïnvloeden de media ons mensbeeld? En dat van onze kinderen?
In onze kern zijn we behulpzame, vrijgevige en liefdevolle wezens. In de gnosis wordt beschreven als de godsvonk.
Wanneer we de nieuwsberichten volgen, werpt dat vaak een ander beeld op van “de mens”.
Het lijkt wel alsof iederéén elkaar naar het leven staat en of het merendeel van de mensen niet te vertrouwen is.
Wanneer ik energetisch met mensen in verbinding ben en contact maak met hun onderbewuste, blijken de overeenkomsten tussen mensen veel groter dan de verschillen. Wanneer er contact is op zielsniveau, is er vaak veel meer wederzijds respect en begrip voor elkaar. En blijkt de ander een mooie kern te hebben.

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/over-de-invloed-van-de-media-op-ons-mensbeeld-en-onze-eigen-rol-hierin

 

***

 

De invloed van de media op ons mensbeeld en onze eigen rol hierin.

"Artikelen"

Voor het online magazine Nieuwetijdskind.com over hoogsensiviteit en spiritualiteit heb ik onderstaande artikelen geschreven.

Wat doe je als je kind last heeft van faalangst?

gallery/faalangst
gallery/natuur kind
gallery/media mensbeeld
gallery/logo-nieuwetijdskind-com
gallery/logo-nieuwetijdskind-com
gallery/logo-nieuwetijdskind-com

Is je relatie “op”? Voelt het als een doolhof waarin je vast zit? Hoe vind je de uitgang? Wanneer mensen hun relatie beëindigen, is een veelgehoorde reden dat het “op” was.
De vraag is, wat er “op” was. De liefde voor elkaar?

Wanneer je voelt dat jouw relatie aan het “opraken” is, is het belangrijk om je af te vragen of het wijs is om de relatie te verbreken of dat het belangrijker is om met je eigen processen op energetisch niveau aan de slag te gaan. Mijn ervaring is, dat door het bewustwordingsproces van één van beiden, de energie van de relatie verandert.

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/is-je-relatie-op-voelt-het-als-een-doolhof-waarin-je-vast-zit-hoe-vind-je-de-uitgang

 

***

 

Mijn relatie voelt als een doolhof waarin ik vast zit – Hoe vind ik de uitgang?

gallery/relatie-op-doolhof
gallery/logo-nieuwetijdskind-com

Wanneer we ons ervan bewust worden dat eerdere keuzes de oorzaak zijn van huidige problemen,

steken schuldgevoelens en schaamte de kop op. Dit leidt tot angst voor het maken van toekomstige keuzes en impasse. Hoe zorg je dat je niet in deze valkuil stapt?

 

Het probleem zit hem niet in de keuzes op zich. Het is de betekenis die we aan die keuzes geven. In plaats van ze te bekijken vanuit het perspectief van oorzaak en gevolg, labelen wij ze vaak als “schuld”. Vanaf onze kindertijd zit het zinnetje “eigen schuld dikke bult” opgeslagen in ons onderbewuste.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/heb-je-moeite-met-keuzes-maken-zo-vind-je-je-intuitie-en-vertrouwen

 

***

 

Heb je moeite met keuzes maken? Zo vind je je intuïtie en vertrouwen.

gallery/knopen
gallery/logo-nieuwetijdskind-com

Wanneer onderdrukte rouw een blokkade vormt in je bewustzijnsproces

gallery/onderdrukte-rouw

Wanneer een intens verdriet door het verlies van een dierbare onderdrukt wordt, creëer je onbewust een energetische blokkade. Het nestelt zich in je onderbewuste en lijkt verdwenen. Toch is deze met momenten voelbaar: wanneer je weer een dierbare verliest, bij een echtscheiding, ziekte of bij alledaagse kleinere tegenslagen in je leven. Dan komt de onmacht naar boven die gevoeld werd bij het eerdere verlies.

 

Een rouwproces verloopt in fases en duurt soms je leven lang. Het gaat er dan ook niet zozeer om of je je rouwproces ‘achter de rug hebt’, misschien kan dat niet eens. Maar de deur open zetten voor het verdriet en het met momenten toelaten is wel belangrijk.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/wanneer-onderdrukte-rouw-een-blokkade-vormt-in-je-bewustzijnsproces

 

***

 

gallery/logo-nieuwetijdskind-com

Je bewustwordingsproces: pieken en dalen. Hoe ga je hiermee om?

Het pad der bewustwording gaat gepaard met mooie inzichten en van tijd tot tijd een dalletje. Dalletjes maken ons soms moedeloos: heb ik weer een les te leren?

 

Dan zijn er ook nog de dagen dat je je “gewoon” niet fijn voelt. Er is geen directe aanleiding en het is je een raadsel waar je neerslachtigheid vandaan komt.

 

Wanneer je beseft dat deze mindere dagen erbij horen en juist een teken van groei zijn, beleef je ze anders. Het lukt je steeds beter om je er aan over te geven en niet vanuit je verstand te bedenken dat het anders zou moeten zijn.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/je-bewustwordingsproces-pieken-en-dalen-hoe-ga-je-hiermee-om

 

***

 

gallery/harten heg
gallery/logo-nieuwetijdskind-com

Miste je als kind een liefdevolle verbinding met je ouders?

gallery/liefdevolle verbinding

De gevolgen van het ontbreken van een liefdevolle verbinding met je ouder(s) werken door op energetisch niveau. Het creëert blokkades, met gevolgen voor je latere leven.

 

Met dit besf groeit ook het verdriet dat je als kind hebt ervaren mar nooit toegelaten. Het is belangrijk om dit verdriet en je boosheid nu wel de ruimte te geven.

 

Het ontdekken van de blokkades die je in de loop der tijd uit zelfbescherming hebt opgebouwd, geven je inzicht in het ontstaan ervan. Je eigen pijn en die van je ouder(s) wordt helder. Wanneer je deze blokkades öpruimt", schept dit ruimte voor heling en vergeving.

 

Jouw helingsproces en de mate waarin je je verwachtingen over je ouder(s) los kunt laten, beïnvloedt jullie relatie. Je bent beter in staat om de mogelijkheden van jullie relatie te zien: in hoeverre is je ouder bereid om zich open te stellen en te groeien? En in hoeverre wil jij zelf de deur open zetten?

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/miste-je-als-kind-een-liefdevolle-verbinding-met-je-ouders-2

 

***

 

gallery/logo-nieuwetijdskind-com

Wees niet bang voor jezelf… ontdek je kracht!

gallery/roos

We zijn voor zo veel dingen bang…. Maar het meest zijn we bang voor onszelf. Bang voor weggestopte pijn, onze verlangens en zelfs onze kracht.

 

Hoe denk je diep van binnen over jezelf? “Ik ben een eeuwige opgever”? Of ben je ervan overtuigd geraakt dat je ‘moeilijk’ bent omdat je anders bent? Of draag je een andere negatieve overtuiging over jezelf met je mee?

 

Zie je verlangens als een roos die in jouw binnenste ontluikt. Het is aan jou om je roos te ontdekken en te koesteren. Naarmate je er meer licht op laat schijnen en je roos voedt met aandacht, bloeit hij verder open.

 

Het feit dat je de behoefte voelt om te groeien, is een belangrijke indicatie voor verdere ontwikkeling. Zet de deur open naar een grotere realiteit, naar mogelijkheden.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/wees-niet-bang-voor-jezelf-ontdek-je-kracht

 

***

 

gallery/logo-nieuwetijdskind-com

We weten dat het belangrijk is om een ander te vergeven. Maar wat nu als je nog helemaal niet klaar bent voor vergeving?

 

Echt vergeven ontstaat vanuit je gevoel. Anders vergeef je een ander omdat je vindt dat het moet, om verder te kunnen groeien of om een andere reden.

 

Naarmate je meer oude pijn hebt losgelaten is het aan jou om je bewust te zijn van je bereidheid tot vergeving.

 

Vergeving is een proces en kost tijd. Dat vinden we lastig, we zijn als mens vooral gericht op korte termijn.

 

Laat het ‘moeten’ vergeven los. Daarmee creëer je ruimte voor je verdere ontwikkeling en is de kans groot dat het op een later moment wel lukt om te vergeven.

 

Lees verder op:

 

https://www.nieuwetijdskind.com/ben-jij-klaar-voor-vergeving

 

***

 

Ben jij klaar voor vergeving?

gallery/klaar voor vergeving
gallery/logo-nieuwetijdskind-com